Gå till innehåll

Vandring till Tavelsjöberget 27 maj 2017

Anders Enetjärn, Tavelsjö leder vandringen som en del av återkommande exkursioner till någon av de flertaliga bergstoppar som finns i Tavelsjöbygden. Anders delar med sig av den kunskap han har om geologi, natur och miljö. Ta med fika, kikare, ev. karta och kamera och ett gott humör. Tavelsjöbergets topp ligger ovanför högsta kustlinjen, och Anders kommer säkert att visa på spår från senaste istiden och förklara varför naturen ser ut som den gör. Tavelsjöbergets högsta topp ligger 284 m över havet - en av de högsta punkterna i Umeå Kommun. Vi ska upp på berget, drygt 120 höjdmeter och vandrar både på stigar och fritt i terrängen. Anpassa klädsel och skor efter väder och vind.

Samling kl 9.00 på parkeringen nedanför berget, fortsätt på vägen som går alldeles förbi Tavelsjöodjuret vid väg 363 mellan Sand och Signilsbäck. GPS-position: 64°01'10.1"N 20°01'14.5"E.

Vi fikar på någon lämplig plats med fin utsikt (ta med eget fika). Det finns vindskydd och eldstad, och torrdass. Räkna med att vandringen tar minst 3 timmar, troligen mer.

Tavelsjö Hembygdsförening i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.

Ladda ner affisch (pdf)

Den här hemsidan använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare accepterar du denna användning.