Gå till innehåll

Gammeldans på Sundlingska gården

På sommaren är det gammeldans till levande musik i logen på Sundlingska gården i Tavelsjö. Vi börjar kl. 19 med en stunds utlärning av olika danser för dem som inte dansat så mycket tidigare. Sedan håller dansen på till kl. 22.

Spelar gör spelmansgillen från Västerbotten. Inträdet är frivilligt och till valfri summa.

Serveringen är öppen och det går fint att ta en paus i dansandet och sitta på verandan med fantastisk utsikt över Tavelsjön. Här finns också en badplats med brygga - många brukar ta ett dopp efter dansen. Minigolf finns också.

Sundlingska gården ligger 27 km nordväst om Umeå vid väg 363 mot Vindeln och Sorsele. Strax före avfarten till Tavelsjö ligger Sundlingska gården till höger vid Tavelsjöns strand.

Tavelsjö hembygdsförening som arrangerar dessa danser har många järn i elden. Titta gärna på årsplaneringen på startsidan.

Mer om Tavelsjöbygden på www.bygdeportalen.se och på Destination Tavelsjö - Vindelälven www.landsbygdsturism.se

Senast ändrad jan 28, 2018 @ 15:23

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng