Gå till innehåll

Gammeldans på Sundlingska gården

Varje söndagskväll från 25 juni till och med 6 augusti är det gammeldans till levande musik i logen på Sundlingska gården i Tavelsjö.
Vi börjar kl. 19 med en stunds utlärning av olika danser för dem som inte dansat så mycket tidigare. Sedan håller dansen på till kl. 22.

Det är spelmansgillen från olika ställen i Västerbotten som står för musiken. Inträdet är frivilligt och till valfri summa.

Serveringen är öppen och det går fint att ta en paus i dansandet och sitta på verandan med fantastisk utsikt över Tavelsjön. Här finns också en badplats med brygga - många brukar ta ett dopp efter dansen. Minigolf finns också.

Sundlingska gården ligger 27 km nordväst om Umeå vid väg 363 mot Vindeln och Sorsele. Strax före avfarten till Tavelsjö ligger Sundlingska gården till höger vid Tavelsjöns strand.

I samband med säsongens första dans söndagen den 25 juni hålls också en friluftsgudstjänst på Sundlingska gården. Den börjar kl. 17.30 och Umebygdens Spelmansgille som spelar till kvällens dans brukar också spela till psalmerna. Efteråt bjuder vi på kyrkfika.

Vi som anordnar detta är Tavelsjö hembygdsförening och vi har många järn i elden. Titta gärna på årsplaneringen på startsidan - bergsvandringar, trädgårdsfrukost med föredrag om ekologisk odling, höstmarknad med mera. Alla är välkomna!

Mer om Tavelsjöbygden på www.bygdeportalen.se och på Destination Tavelsjö - Vindelälven www.landsbygdsturism.se

Senast ändrad Apr 25, 2017 @ 09:49

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng